Как да си запиша час за фотосесия?

Фотосесиите се осъщестяват само след предварително записване. За да  запишете час е необходимо да се свържите с мен по телефон (това е най-бързият начин) или да пишете на имейл Повече информация относно начините за връзка с мен може да откриете тук в менюто с контакти. Ако предпочитате, може да пишете и лично съобщение през Facebook страницата ми. Необходимо е да оставите мобилен телефон за връзка, както и да  уточните възраст и пол на детето(децата) от Вашето семейство, които желаете да снимам. При записването на час очаквайте потвърджение от моя на страна на посоченият телефонен номер. Ако не съм потвърдила писмено или с обаждане по телефона това означава, че все още нямате записан час. Няколко дни преди деня на Вашата фотосесия аз ще се обадя на посоченият от Вас телефонен номер, за да Ви напомня и ако всичко е наред да потвърдя резервацията и да уточним подробности. Ако желаете да отмените или промените резервацията си, моля  обадите се на тел. 0887 550 148

Къде се намира студиото Ви?

Студиото се намира в гр. Асеновград, ул. "Цар Иван Асен II" 127, ет.2 (индустриална зона)


Колко време продължава фотосесията?

Продължителността на сесията е различна за различните видове сесии и възраст. 

Каква е цената на фотосесията?

Цената на сесията зависи от броя на кадрите, които сте избрали. В рамките на един астрономически час се заснемат от 100 до 300 кадъра. След финала на Вашата фотосесия, в студиото ще платите минимума за заснетия брой декори спрямо ценоразписа, а след като изберете Вашите кадри от онлайн галерията за избор, която ще получите на посочен от Вас имейл се доплащат допълнителните кадри ако има такива по банков път или на място в студиото. За повече информация вижте страницата с цени

Може ли плащането да е с кредитна карта или друга валута?

Плаща се само в брой и за предпочитане е в български левове.

Как и кога се потвърждават резервациите за фотосесия?

Резервациите се потвърждават по телефон. Два дни преди Вашата фотосесия, ще се обадя на посочения от Вас телефонен номер, за да Ви напомя за часа, и ако всичко е наред да потвърдя резервацията и да уточним подробности. 

Колко струва една снимка?

По-подробна информация може да разгледате на страницата с цените. Цените могат да се промням през цялата година.

Ние сами ли избираме снимките си?

30 минути след сесията ще получите линк към галерия на посочен от Вас имейл. Необходимо е до 3 работни дни да изберете своите снимки от онлайн галерията, а ако сте избрали повече снимки, доплащането трябва да се осъществи по банков път или на място в студиото. 10 работни дни след Вашият избор  и 100 % плащане на сесията ще получите обработените кадри на посоченият имейл.

Колко време след фотосесията получавам избраните от мен кадри?

Срокът за обработка на кадрите е 10 работни дни. 

Трябва ли да Ви пиша, след като сме получили вече снимките?

След като получите снимките, очаквам от Вас потвърждение, дали всичко е наред с тях.

Има ли начин да получа по-бързо снимките си?

В повечето случаи изпращам файловете в кратък срок. Все пак ако желаете да получите снимките си в разумен срок избран от Вас, тогава може да се възползвате от екстресна обработка.

В какъв формат и вид се получават снимките?

Снимките получавате в електронен вид като JPG файлове на носител по Ваш избор — диск или изпратени на имейла. Ако желаете да получите снимките си на имейл, ще Ви бъде изпратен линк за изтегляне. След като ги изтеглите получавам индикация за това и до 48 часа линкът може да не бъде вече активен. Тези, които желаят да получат диск със снимки, могат да го получат или в студиото в снимачни дни или да им го изпратя по куриер за тяхна сметка.

Кога е най-подходящото време за снимки на деца до 1 година?

Снимам бебета и деца във всеки един период от живота им, но има някои по-благоприятни възрасти, а това е когато бебето е до 15-тия ден от раждането си, около 4-5-ти месец, когато бебето стои добре по корем и е добре оформено, 8-ми месец, когато бебето вече стои стабилно седнало и 10-11-ти месец, когато бебето може да стои право, често лази, но рядко е проходило.

Колко време по-рано, трябва да се обадя за да си запиша час за фотосесия?

Ако искате да запишете час за фотосесия през почивните дни е необходимо да се обадите поне месец по-рано, а записването на Коледни сесии започва три месеца преди това. Сесиите за новородено се записват 2-3 дни след раждането на бебето и се осъщестяват от понеделник до петък до 15тия ден от ражденето на бебето.

Снимате ли бременни жени?

Да. За повече информация може да прочетете ТУК.

Снимате ли новородени?

Да. За повече информация може да прочетете ТУК.

Какви дрехи са подходящи?

За фотосесията е необходимо да носите любими дрехи на детето. При мен има аксесоари и дрехи. Всичко което Ви харесва ще може да ползвате за сесията. Вашата визия също е от голямо значение. За да се получат красиви снимки е добре да съчетаете стила на обелеклото и цветовете. Облекла в близка или еднаква гама са препоръчителни.

Предлагате ли дрехи за снимки?

В студиото има много дрехи и аксесоари за деца до 10 годишна възраст. Въпреки това, е добре да носите дрехи на детето си. Всичко, което Ви харесва ще може да ползвате за фотосесията. За момчета има дънки, ризки, каскети, тиранти, като размерите не са серийни и е добре да носите любими дрешки на детето си.

Колко броя дрехи са необходими за фотосесията?

Преобличанията могат да бъдат колкото е и броят на декорите, това зависи от Вашето желание за преобличане.

Решихме да поканим още приятели да се снимат с нас. Може ли?

Поради възниквалата ситуация с Covid 19, в студиото не е желателно присъствието на много хора. Идването на още хора носи и своите трудности и много често резултатите не са толкова добри поради присъствието на повече хора в студиото, което влияе на децата. Фотосесиите са организирани за 1 семейство с необходимите декори. Искам да предложа разнообразие на всеки един клиент и затова фотосесиите ми са планирани за 1 семейство на няколко декора. Ако дойде повече от 1 семейство, времето се разпределя помежду им, но всяко семейство заплаща отделна фотосесия както е записано в цените ми. Цената на общи кадри в които присъстват повече от хора над 16 години  са с цена 20лв-1кадъра. 

Имате ли специални препоръки преди фотосесия?

Преди сесия е добре да обърнете внимание на това дали децата Ви не са лакирали ноктите си, както и дали нямат татуси по тялото. Ако случайно някои от тези неща присъстват, е желателно да почиститите ноктите и да изчистите татусите предварително. Ако децата Ви не се чувстват добре, обадете ми се, за да отменим сесията за друг ден.

Колко по-рано трябва да пристигнем в студиото Ви?

Пет или десет минути по-рано е нормално да пристигнете в студиото.

Какво се случва ако закъснея за фотосесията си?

При закъснение за фотосесията Ви, аз не мога да компенсирам с допълнително време. Затова очаквам от Вас да пристигнете в студиото 10 минути преди Вашия час.

Трябва ли да носим чисти обувки за всички присъстващи?

При влизането Ви в студиото, моята асистентка ще Ви даде калцуни, с които ще сте през цялото време в студиото и ще ги махнем само по време на общите Ви снимки. Ако желаете, може да си носите и чисти обувки, подбрани специално за семейните Ви снимки.

Трябва ли децата ни да са със специална прическа?

Не е нужно да правите прически на децата си. Все пак те са деца и са красиви в естесвения си вид. Не е желателно да имат татуси и лак по ноктите. Но все пак ако харесвате така децата си, аз нямам нищо против да ги снимам и в този вид.

Детската количка необходима ли ми е в студиото?

Детето Ви през цялото време ще участва в снимките. То е главният участник в сесията и затова детската количка не Ви е необходима, а и тя би създала неудобства за нас при пренасянато на декори.

Топло ли е в студиото Ви?

Температурата в студиото е подходяща за преобличане на деца. При новородените бебета температурата е над 25 градуса.

Има ли ограничения в броя на декорите?

Да, има ограничения според вида фотосесия, която изберете. Повече за видовете фотосесии може да видите на страницата "Цени".

Колко време се съхраняват кадрите при Вас?

Вашите кадри ще бъдат съхранени 30 календарни дни. След тази дата, аз не мога да възстановя кадрите Ви.

Може ли да смените фона на вече готовите ни снимки или да добавите различни акесесоари?

Не, не подменят фонове, след като вече снимките са заснети. Не добавям и допълнителни елементи. Студиото е добре оборудвано и има голямо разнообразие от фонове и аксесоари и всичко това се решава от Вас в реално време, за това добре обмисляйте нещата още по време на снимки.

Мога ли да използвам, направените снимки за реклама?

Не. Снимките по подразбиране се използват само за Вашия семеен архив и не са за комерсиална употреба. Ако искате да бъдат използвани в реклама, се оформя като писмено разрешение от моя страна и се заплаща допълнителна цена за правата за ползване на съответните кадри.

Не желая да публикувате детето ми в порфолиото си и интернет пространството, възможно ли е това?

Разбира се! Моля, когато записвате час за фотосесия, да споменете за това Ваше желание и на място в студиото отново за да запиша в архива.

Защо не сте публикували моето дете?

В страницита си показвам много малка част от заснетите от мен кадри. Показването на снимки в страницата е с цел хората да се ориентират за възможните декори и позиции на тялото спрямо възрастта на децата. Те не са с рекламна цел и няма специален подбор.

Какво представлява обработката на снимки?

Обработката включва подобряване на цветовете, контраст, острота, изравняване, премахване на дребни несъвършенства. Драстични промени по снимките, както и колажи, не се правят, защото това е моят стил на работа.

Мога ли да участвам със снимките във Фейсбук конкурси и други подобни?

Да, може.

Снимате ли и големи хора и снимате ли семейни снимки?

Да, снимам както големи хора, така и семейни фотосесии. Вие сами ще прецените колко пъти да участвате в сесията на детето Ви.

Освен в студио, снимате ли и навън?

Да, снимам и навън, но винаги обявявам това във Facebook страницата ми седмица или две преди това, когато са ми известни и метеорологичните условия. Фотосесиите са различни спрямо сезоните. Не правя снимки в паркове. Външните снимки са сред природата в естествения й вид. Пред студиото ми има външна снимачна площ за снимки, която се състои от малко езеро с кей, дървена къщичка, лавандулова градина, зелена трева и други растения.

Можем ли да дойдем на сесия с домашния си любимец?

В студиото не се допускат домашни любимци.

Как и откъде, мога да купя ваучер за подарък?

Ваучер може да поръчате през формата за поръчка на ваучери, или да ми се обадите на тел. 0887 550 148. За поръчката на ваучер е необходима информация относно броя на кадрите, които искате да подарите, адрес за доставка, име и телефонен номер на човека, който ще получи ваучера от куриеската фирма. Ваучерите нямат давност. Семейството, което ще получи ваучера, може да се обади и да запише удобен ден и час за фотосесия. Относно цените, може да погледнете менюто. Сесите стартират от "Mини фотосесия" с 6 кадъра.

Ето и как изглеждат ваучерите:


Какво се случва, ако си загубя ваучера?

Ако загубите своя ваучер, сесията не може да се осъществи. Моля да проявите разбиране относно правилата. Те не могат да бъдат нарушавани.

Мога ли да снимам в студиото Ви с фотоапарат, телефон или друг вид устройство?

Студиото е моя частна собственост и заснемането с какъвто и да е вид снимачно устройство е забранено.

Какво се случва при форсмажорни обстоятелства? (липса на електрозахранване, авария и др.)

За съжаление при такава ситуация се налага да отменя сесията. Ако в този период няма други свободни часове, няма да успея да сменя часът Ви и ще мога да предложа друг час при първа възможност.

В кои дни снимате?

Снимам през цялата седмица. Винаги може да се свържете с мен за запитване относно свободни часове и дати.

Снимате ли семейни събития, кръщенeта, сватби, абитуриенски балове?

Не, не снимам събития.

Какво се случва, ако ние или детето ни счупим или унижожим реквизит, декор или техника?

 

Декорите се изработват с много старание и любов от екипа на студиото. Всяка една вещ, техника или декорация има своята стойност и при повреда от Ваша страна  се налага да заплатите себестойността и. Моля пазете декорите! В студиото има детски кът за игра в който децата могат да играят спокойно.

Какво се случва ако детето откаже да се снима?

Снимането против волята на детето, може да нарани неговата психика. Уважавайте мнението на децата си. Така ще отгледате свободен човек, можещ да взима сам решения. Сами преценете дали детето Ви би се чувствало добре по време на снимки и дали би искало да се снима. Ако детето Ви е във възраст от 2 до 3 години и вече е проявило упорството характено за тази възраст, по-добре изчакайте удобен момент и тогава си запишете час за фотосесия. Ако детето Ви, скоро е тръгнало на ясла или градина и все още не се е адаптирало добре там, може би няма да желае да се снима. Ако детето Ви е посетило скоро болнично заведение и има неприятни спомени от това, поради някаква причина, очаква се да направи асоциация с това преживяване още щом влезе в студио.

За това, ако детето не желае да се снима, аз не бих го насилвала по никакъв начин. За мен е важно, сесията и престоят в студиото да остави приятни емоции и спомени.


Правилата в студиото са възникнали само и единствено от работата ми с хора и опита с тях. Нищо от написаното не е случайно!

Въпросите и отговорите ще бъдат допълвани в зависимост от тово което Ви интересува, ако имате още въпроси, може да се свържете с мен. Ще бъдат полезни и за други хора.